Facebook Youtube Linkedin Pinterest Instagram
 • De opbergruimte van jouw keuken het best benut!

  Gepubliceerd: woensdag 08 augustus 2018 18:00

  In een keuken heb je veel bergruimte nodig voor al de spullen die je tijdens het koken gebruikt. Zoals de kookpotten en pannen, maar ook de producten waarmee je werkt om die heerlijke maaltijd te bereiden. Ook tijdens het eten hebben we verschillende attributen nodig zoals een bord en bestek, wat we eveneens terugvinden in onze keuken. Maar op welke manier kan jij nu het meeste uit jouw opbergruimte halen?

   

  In een keuken plaatsen we uiteraard niet één kast, meestal heeft een keuken toch een standaard als het op de plaatsing van de kasten komt. Zo heb je onder de spoelbak altijd een kast, onder – en boven het werkblad en eventueel nog een kast naast het werkblad. Maar plaats je hier nu best lades of legplanken in?

   

   

  Als we gaan koken willen we toch snel alles terugvinden zonder dat we veel andere spullen moeten verhuizen. Daarom kies je voor de kasten onderaan best voor lades. Hierdoor krijg je een mooi overzicht over jouw lade-inhoud en dit werkt veel praktischer. Je kan meteen elk artikel nemen zonder dat je eerst nog een pan aan de kant moet zetten voor aan die blender te kunnen. Niet alleen is dit praktisch, maar ook fysiek heeft het zo z’n voordelen. Al dat bukken voor aan het onderste schap van de kast te geraken is verleden tijd dankzij lades.

   

  Onder de spoelbak en in de hoeken merken we dat hier vaak legplanken worden geplaatst. Jammer genoeg verlies je hier, voornamelijk in de hoeken, veel plaats mee. Je moet namelijk goed je armen strekken wil je tot het achterste van de kast geraken. Met lades is dit geen probleem, je kan het volgende stellen. Bij kasten ga jij naar het toestel toe terwijl een lade het toestel naar jou toebrengt. Dit is dus gebruiksvriendelijker en praktischer.

  Let wel op de hoogte van jouw lades. Niet alles wat je wil opbergen heeft dezelfde afmeting. Kies daarom voor lades van verschillende hoogtes en breedtes. Zo kan je ook jouw hoge kookpotten netjes opbergen en liggen de kruidenpotjes niet in de lade te slingeren.

   

  Als we overgaan naar de prijs kan een keuken met lades wel wat duurder zijn. Als iets duurder is, is hier altijd een rede voor denk ik altijd. Die rede ligt bij het ontwerp en de levensduur van het materiaal. Een legplank heeft namelijk minder om handen en heeft een kortere levensduur dan een lade. Dus voor wat kiest u? De goedkopere optie die minder duurzaam is, of toch die extra centjes uitgeven en langer genieten van jouw kasten met lades?

   

   

   

  Heeft uw keuken nood aan een opfrisbeurt? Neem alvast een kijkje op onze website wat u van ons mag verwachten. Tevreden? Kom langs onze showroom voor een persoonlijk gesprek met onze keukenexpert