Facebook Youtube Linkedin Pinterest Instagram
 • Keukentoestel – De koelkast

  Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 18:00

  De wereld is verdeeld in klassen en in België is dat dus niet anders. We hebben de lage, midden en hoge klasse. Ook al is het verschil de dag van vandaag niet zo snel meer op
  te merken als vroeger, toch wordt elk gezin nog verdeeld over de klassen. Daarom zal ook niet iedereen hetzelfde prijskaartje kunnen of willen betalen als het op een koelkast aankomt.

   

  Toch is het de moeite waard om hier eens over na te denken. De koelkast wordt in een huishouden namelijk intensief gebruikt. Daarom is het van belang dat u een koelkast van goede kwaliteit aanschaft. Het prijskaartje zal uiteraard wel hoger zijn, maar dat geld ook voor de gebruikstermijn van het toestel.

   

  Maar waar houdt u best rekening mee bij het aanschaffen van een koelkast? De grote van uw gezin is bepalen voor de grote van uw koelkast, u mag namelijk 40 tot 60 liter per persoon rekenen. De ideale temperatuur voor een koelkast bedraagt 4 tot 5°C. Indien u de temperatuur onder de 4°C laat zakken gaat u een onnodige energie kost creëren, het toestel zal dan namelijk meer energie verbruiken. Gaat u de temperatuur laten stijgen boven de 5°C gaat uw voedsel sneller bederven.

   

  Een koelkast kan ook een 0 gradenvak bevatten. Hierbij gaat koude luchtventilatie ervoor zorgen dat de temperatuur lager dan nul ligt. Dankzij deze eigenschap gaan jouw voedselwaren beter bewaard blijven. Via het 0 gradenvlak kan u ook de vochtigheid regelen.

   

  Een koelkast moet ook op regelmatige basis ontdooid worden. Indien u dit niet doet gaat het stroomverbruik stijgen en het rendement dalen. U betaalt dus meer voor een mindere kwaliteit. U kan dit manueel doen door de stekker uittrekken, de rijplaag gaat dan wegsmelten. Indien dit proces klaar is kan u de koelkast uitkuisen zodat al het overtollige water eruit wordt gehaald. Bent u helemaal klaar kan u de stekker weer insteken.

   

  Uiteraard kan u kiezen voor een halfautomatische ontdooiing. Meestal is het toestel voorzien van een knop waardoor, indien u deze heeft ingedrukt, het ontdooiingsproces automatisch begint. Indien dit proces klaar is zal uw koelkast automatisch weer gaan koelen.

   

   

  Is uw keuken toe aan een nieuwe koelkast? Bekijk op onze website welke merken SD Keukens aanbiedt. Kom zeker eens langs in onze showroom voor een persoonlijk gesprek