Facebook Youtube Linkedin Pinterest Instagram
 • Welke spatwand past het best bij u en uw keuken?

  Gepubliceerd: woensdag 04 juli 2018 18:00

  Hygiëne in de keuken is toch van belang. Het is een ruimte waar we onze maaltijden klaarmaken en waarschijnlijk ook waar we het consumeren. Het is dus van belang dat de materialen die er in jouw keuken worden geplaatst gemakkelijk te onderhouden zijn. Ook de spatwant is een van deze materialen. Ik stel je even de opties voor die bij SD Keukens het vaakst gebruikt worden.

   

  Composiet

  Keuken Mol

  Composiet kan niet alleen als materiaal voor de spatwand gebruikt worden, maar ook voor het werkblad en de spoelbak. Hierdoor wordt de keuken tot een geheel gebracht. Het is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Krasvorming kan hier wel voorkomen, maar deze kunnen weggeschuurd worden. Een eigenschap waar dit materiaal niet van geniet is hittebestendig te zijn. Wel heb je veel keuze als het op kleur en afwerking aankomt, deze afwerking is eveneens naadloos.

   

  Dekton

  Keuken Zoersel

  Dekton is net zoals composiet ook beschikbaar als materiaal voor het werkblad, maar niet voor de spoelbak. Wel is het bestand tegen hitte maar dat is niet alles, ook tegen vlekken is het bestand. Dit materiaal is Uv-bestendig en geniet daarom van kleurenstabiliteit. Ook dekton is een zeer duurzaam materiaal. Omdat dit materiaal toch net dat ietsje verder gaat dan de andere hangt hier ook wel een duurder prijskaartje aan.

   

  Natuursteen

  Moderne keuken - Antwerpen

  Net zoals de andere materialen is ook natuursteen een duurzaam en onderhoudsvriendelijke optie als spatwand. Bij dit materiaal moet u zich geen zorgen maken om krassen, het is namelijk krasbestendig. En daar stopt het niet, natuursteen is ook nog eens hittebestendig. Het enige waar u best rekening mee houdt is dat het een zwaar materiaal is.

   

  Inox

  spatwand in inox

  Inox wordt voornamelijk gebruikt in industriële keukens, dit omdat het vet – en hittebestending is. Denk maar aan de keukens in en restaurant, het is natuurlijk van belang dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Wel krijg je snel vlekken op een spatwant in inox en is er streepvorming. Net zoals composiet wordt dit materiaal naadloos afgewerkt. Een eigenschap die al deze materialen gelijkend hebben is de duurzaamheid, en ook inox geniet van deze eigenschap. Inox is jammer genoeg niet krasbestendig, maar neemt wel zeer weinig plaats in.

   

   

  Een vakman nodig voor het ontwerpen van jouw keuken? SD Keukens helpt jou graag, kom eens langs in onze showroom om samen jouw droomkeuken te bespreken! Bekijk onze van onze realisaties op onze Pinterest pagina.